• Leu / EUR4.7792
  • Leu / GBP5.6074
  • Leu / USD4.2976
Eveniment

Prima reacţie din ALDE după desemnarea premierului Dăncilă ca prezidenţiabil din partea PSD: Îl vom desemna pe Tăriceanu candidat la prezidenţiale. PSD a încălcat procedura

Prima reacţie din ALDE după desemnarea premierului Dăncilă ca prezidenţiabil din partea PSD: Îl vom desemna pe Tăriceanu candidat la prezidenţiale. PSD a încălcat procedura

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

23.07.2019, 14:23 7297

Varujan Vosganian a declarat că ALDE mai mult ca sigur îl va desemnat pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidenţiale. El a precizat că este mirat de faptul că Viorica Dăncilă vorbeşte despre responsabilitate, în condiţiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidenţiabilului.

„Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidenţială şi să aibă alte priorităţi decât câştigarea fotoliului prezidenţiale. Mă mir că doamna Dăncilă vorbeşte de responsabilitatea în condiţiile în care PSD şi-a încălcat procedurile desemnării candidatului prezidenţiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima şansă. Mâine (miercuri - n.r), în şedinţa ALDE, este aproape sigur că îl vom desemna pe domnul Tăriceanu candidat la prezidenţiale. Tăriceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide şi care are şanse reale în turul doi să îl învingă pe domnul Iohannis”, a afirmat Varujan Vosganian, marţi, la Antena 3.

Vicepreşedintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul şi-a pierdut încrederea în partenerul de caoliţie.

„Guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Vor trebui garanţii suplimentare, la restructurare”, a explicat Vosganian.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiţie pentru prezidenţiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.

„Personal nu am alt cuvânt decât nedumerire pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare care sincer mergea destul de bine, în cepriveşte imaginea personală şi PSD, intră acum într-o competiţie pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie. PSD oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar o candidatură a doamnei Dăncilă nu face decât să agraveze această poziţie. Noi în Pro România vedem un aliat în susţinerea domnului Tăriceanu la Preşedinţia României”, a conchis Varujan Vosganian.

ALDE va avea, miercuri, de la ora 13.00, şedinţele BPEx şi DPN ale partidului, la Parlament. Reuniunile vor fi urmate de declaraţii de presă ale liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui anunţ al formaţiunii.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marţi de către social-democraţi, să fie candidatul formaţiunii, la alegerile prezidenţiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Hotărârea urmează să fie validată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, care este în desfăşurare la ora transmiterii ştirii.

În ce fel v-a influențat ZF viața profesională?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7792
Diferență: -0,0063
Ieri: 4.7795
Azi: 4.2976
Diferență: 0,3385
Ieri: 4.2831
Azi: 5.6074
Diferență: 0,2754
Ieri: 5.5920
Azi: 4.4485
Diferență: -0,0157
Ieri: 4.4492