• Leu / EUR4.7748
  • Leu / GBP5.7369
  • Leu / USD4.4026
Eveniment

Prima reacţie din PSD după decizia lui Iohannis. Codrin Ştefănescu: Iohannis dă dovadă de o sabotare continuă a intereselor româneşti

Prima reacţie din PSD după decizia lui Iohannis. Codrin Ştefănescu: Iohannis dă dovadă de o sabotare continuă a intereselor româneşti

Autor: Ionel Dancu

20.11.2018, 13:29 993

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis dă dovadă de o ”sabotare continuă a intereselor româneşti”, după ce şeful statului a refuzat să semneze decretele de numire în funcţiile de miniştri pentru Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer.

”Este inadmisibil modul în care se comportă preşedintele României. Aici vorbim de sabotarea continuă a intereselor româneşti. Cum poţi să refuzi nişte miniştri fără nişte explicaţii pentru români. Adică pe ce considerente refuzi? Totuşi declaraţiile astea halucinante trebuie să se oprească odată şi dl Iohannis să intre în limitele constituţionale. Ce motiv are s-o refuze pe Olguţa Vasilescu? Când vorbim de Iohannis există riscuri. Într-o ţară normală nu s-ar fi petrecut aşa ceva niciodată, dar noi ne-am obişnuit cu reacţiile dl Iohannis. Ba să susţină abuzurile. (...) Când coaliţia de guvernare propune ceva nu faci decât să iei act”, a declarat la Antena 3 secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

El a mai spus că o variantă de lucru ar fi ca PSD să-i propună tot pe cei doi, dar să inversele ministerele.

”Se poat face multe lucruri, putem inversa să propunem pe Olguţa la Dezvoltare şi Ilan la Transporturi şi să nu poată refuza. În orice caz suntem şocaţi. Olguţa Vasilescu e unul dintre cei mai buni manageri pe care i-am avut. Nu sunt schimbătoare vremurile şi oamenii de partid sunt oameni competenţi. În funcţie de ce ne-am propus trebuie să apăsăm un pic pe acceleraţie, pentru că în ultima perioadă am tot fost şicanaţi de dl Iohannis, de grupurile #rezist şi de rezoluţia în PE şi de grupurile în Parlamentul European”, a adăugat Ştefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

CUM VEDEȚI ZIARUL FINANCIAR PESTE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7748
Diferență: 0,1132
Ieri: 4.7694
Azi: 4.4026
Diferență: 0,0591
Ieri: 4.4000
Azi: 5.7369
Diferență: 0,1257
Ieri: 5.7297
Azi: 4.4844
Diferență: 0,0089
Ieri: 4.4840