• Leu / EUR4.9457
  • Leu / GBP5.7676
  • Leu / USD4.6170
Eveniment

Prima reacţie după ce ministrul interimar Nicolae Ciucă şi-a prezentat cabinetul de miniştrii: USR nu va susţine această decizie

Prima reacţie după ce ministrul interimar Nicolae Ciucă şi-a prezentat cabinetul de miniştrii: USR nu va susţine această decizie

Autor: Mediafax

29.10.2021, 18:13 69

USR nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă, a anunţat, vineri seara, Ionuţ Moşteanu. Acesta spune că USR susţine în continuare refacerea coaliţiei, însă PNl nu a flexibilizat mandatul.

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a spus, vineri, că USR a luat act de decizia PNL de a merge în Parlament cu un guvern minoritar PNL – UDMR, însă el şi colegii nu vor vota.

„USR nu va vota acest guvern minoritar, aşa cum am spus-o în repetate rânduri. USR susţine refacerea coaliţiei de guvernare PNL – USR – UDMR, la fel, aşa cum am spus în repetate rânduri, însă PNL prin decizia de a merge înainte, prin decizia de zilele trecute de a nu flexibiliza mandatul premierului desemnat Ciucă şi a merge înainte cu acest guvern minoritar menţine această criză politică. Această criză politică va continua”, a spus Moşteanu.

El a spus că a văzut declaraţii contradictorii între preşedintele PNL Florin Cîţu şi premierul desemnat Nicolae Ciucă.

„Pe de o parte preşedintele PNL, domnul Cîţu, spunea că acest Guvern o să treacă. Pe de altă parte, premierul desemnat, domnul Ciucă, spunea, de lângă el, că acest guvern nu va trece. Unul dintre ei are informaţii greşite”, a mai spus Moşteanu.

Potrivit deputatului USR, dacă guvernul Ciucă va trece, va trece cu voturile PSD şi România va avea o guvernare PNL – UDMR – PSD. El avertizează că nu toţi parlamentarii PNL vor vota Guvernul Ciucă.

„Vom vedea ce se va întâmpla în parlament în zilele următoare. Acesta este un guvern pe care nici măcar toţi parlamentarii PNL îl vor vota, pentru că am luat act de declaraţiile lui Ludovic orban şi a unor apropiaţi ai dânsului care vedem zilele astea că îşi dau demisia din Grupul parlamentar PNL şi au spus că acest guvern nu trece”, a mai spus Moşteanu.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9457
Diferență: -0,0303
Ieri: 4.9472
Azi: 4.6170
Diferență: -0,3281
Ieri: 4.6322
Azi: 5.7676
Diferență: -0,9922
Ieri: 5.8254
Azi: 4.7889
Diferență: -0,0543
Ieri: 4.7915