Eveniment

Prima reglementare reală pentru piaţa criptomonedelor: India vrea ca toţi utilizatorii să îşi conecteze portofelele electronice la identităţile digitale

Prima reglementare reală pentru piaţa criptomonedelor:...

Autor: Dragoş Dinu, Alexandra Cepăreanu

18.02.2018, 16:27 232

India este prima ţară care propune o reglementare clară pentru piaţa de criptomonede şi vrea ca toţi utilizatorii să îşi conecteze portofelele electronice la identităţile digitale, Aadhar ID, pentru a putea fi uşor de identificat, scrie TNW.

Ajeet Khurana, şeful Comitetului de blockchain şi criptomonede din cadrul Asociaţiei Internet & Mobile din India (IAMAI), a declarat pentru Economic Times că grupul, care numără şapte membri care fac schimburi de criptomonede, intenţionează să prezinte guvernului o propunere, care să ajute agenţiile să caute datele tuturor utillizatorilor şi să le urmărească activitatea prin intermediul ID-ului Aadhar sau al numerelor de cont permanente (PAN).

În timp ce PAN a fost folosit timp de câteva decenii pentru a permite cetăţenilor Indiei şi resortisanţilor străini să efectueze tranzacţii monetare în ţară, sistemul de identitate digitală, Aadhar ID este mai recent şi acoperă 90% din cetăţenii indieni.

Decizia lui Ajeet Khurana de a propune o astfel de reglementare în cadrul schimburilor interne de criptomonede din India vine în urma unei declaraţii date de ministrul de finanţe al ţării la începutul lunii, în care afirma că aceste schimburi nu folosesc mjloace legale de tranzacţionare şi vor fi utilizate pentru finanţarea activităţilor ilegale.

În plus, autorităţile fiscale ale Indiei au emis notificări către aproximativ 100.000 de investitori, în care le-a cerut să dezvăluie câştigurile din tranzacţionările cu criptomonede.

După ce propunerea de reglementare va fi trimisă guvernului, care va supraveghea activitatea de tranzacţionare din această săptămână, se aşteaptă ca prima întâlnire de discuţii pe această temă să aibă loc luna viitoare.

Rupei este singura monedă digitală care se tranzacţionează în India.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO