Eveniment

Prima ştire de pe Bloomberg, cea mai mare sursă de informaţii din lume: Kievul avertizează că Rusia masează trupe în Moldova. Ministrul moldovean de Externe şi oficialii din Transnistria neagă aceste afirmaţii

Prima ştire de pe Bloomberg, cea mai mare sursă de...

Autor: Ştefan Stan

03.04.2022, 00:03 26380

Preşedintele Volodymyr Zelenskiy a declarat că trupele ruse părăsesc părţi din nordul Ucrainei. Kievul ar fi declarat că Rusia masează trupe în Moldova, pregătind o nouă ofensivă. Transnistria, o enclavă pro-rusă din Moldova, a negat aceste afirmaţii.

”Unităţile militare rămân în dislocările lor permanente, chiar şi activităţile planificate au fost reduse la minimum pentru a detensiona tensiunile şi că aproximativ 25.000 de refugiaţi ucraineni se află pe teritoriu”.

Transnistria se află la aproximativ 70 km (42 de mile) la nord-vest de oraşul Odesa, port ucrainean la Marea Neagră.

Ministerul moldovean de Externe a declarat că nu are "nicio informaţie care să confirme" afirmaţia Ministerului ucrainean al Apărării potrivit căreia trupele din Transnistria ar fi fost redistribuite pentru a pregăti eventual "ostilităţi împotriva Ucrainei". Nu a existat niciun comentariu din partea Moscovei. 

Un negociator ucrainean a declarat că el consideră că negocierile de pace sunt suficient de avansate pentru a pregăti terenul pentru discuţii între Zelenskiy şi preşedintele rus Vladimir Putin, deşi nu a existat niciun cuvânt din partea Moscovei. Ucraina a declarat că este în curs de desfăşurare curăţarea minelor în Irpin, o suburbie a Kievului care a fost scena unor lupte grele la începutul lunii martie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO