Eveniment

Primaria ar putea incasa 2,7 mil. euro din parcarile Dalli

26.07.2009, 18:53 29

Veniturile anuale ale Primariei Capitalei din exploatarea parcarilor Dalli s-ar putea ridica la 2,8 milioane de euro, luand in calcul incasarile din exploatare estimate pentru Mediafax de surse oficiale.

Primaria Capitalei ar putea incasa lunar din taxa de parcare intre 600.000 si 900.000 de lei (150.000 - 225.000 de euro), iar daca Guvernul va aproba angajarea celor aproximativ 150 de salariati de la Dalli, va plati pentru acestia salarii si impozite de aproximativ 300.000 de lei pe luna (75.000 de euro).

Sursele citate au precizat ca aceste venituri lunare din taxa de parcare ar putea fi incasate de municipalitate daca ar putea lucra la capacitate maxima, respectiv cu aproximativ 300 de casieri incasatori la parcari.

Primaria are in structura serviciul parcari, pentru care a fost aprobata o organigrama ce cuprinde aproximativ 300 de posturi. Dupa aprobarea organigramei au fost angajate aproximativ 150 de persoane.

Angajatii Directiei Parcari din cadrul Administratiei Strazilor din Capitala au preluat, vinerea trecuta, cele 3.000 de locuri de parcare exploatate de Dalli Exim.

Dalli Exim a inaintat deciziile de preaviz pentru angajatii companiei, in urma dispozitiei primarului general privind preluarea parcarilor cu plata si au solicitat acestuia sa gaseasca o solutie pentru angajatii societatii care au ramas fara loc de munca.

Compania sustinea ca in contractul incheiat in 1995 cu Primaria Capitalei privind administrarea parcarilor cu plata, societatea Dalli a fost obligata sa preia intreg personalul din cadrul municipalitatii implicat anterior in aceasta activitate.

In acest sens, primarul Capitalei, Sorin Oprescu a trimis Guvernului un memoriu prin care cere o derogare de la prevederile OUG 34, astfel incat sa poata angaja la Directia Parcari o parte din cei 134 de salariati ai firmei Dalli.

"Am prevazut in organigrama Directiei Parcari un numar de 300 de posturi, din care sunt ocupate aproximativ 150. Vom putea angaja astfel, cu o selectie, o parte din cei 134 de angajati ai societatii Dalli", a spus Oprescu.

Compania Dalii Exim a anuntat marti ca a depus plangere penala impotriva primarului general Sorin Oprescu si a secretarului general Tudor Toma pentru abuz in serviciu si a dat in judecata CGMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO