Eveniment

Primăria Capitalei a decis înfiinţarea a 30 de staţii de încărcare a maşinilor electrice

Primăria Capitalei a decis înfiinţarea a 30 de staţii...

Autor: Radu Tutulan

30.06.2017, 15:21 213

„Programul Rabla Plus dedicat achiziţiei de maşini electrice nu a avut succes în 2016, acest lucru fiind cauzat de preţurile ridicate ale acestor maşini. În România, un astfel de autovehicul costă cel puţin 30.000 de euro. Anul 2017 aduce o nouă modificare la nivelul achiziţiei unei maşini ecologice. Toţi românii care vor dori să cumpere maşină nouă, vor beneficia de sprijin din partea statului. Programul Rabla este modificat, voucherul pentru o maşină electrică urmând a fi de 10.000 de euro. Creşterea constantă a popularităţii maşinilor electrice va conduce spre o scădere de 13 milioane de barili a cantităţii de produse petroliere consumate la nivel global. Mai mult decât atât, cererea de electricitate va creşte foarte mult, raportul arătând că sursele verzi precum energia eoliană şi solară vor înlocui treptat cele bazate pe combustibili fosili”, se precizează în proiectul de hotărâre adoptat de CGMB.

Astfel, Consilierii Generali au decis crearea a 74 de locuri de parcare în care vor fi amenajate 30 de module de staţii de alimentare a automobilelor electrice. Conform datelor statistice prezentate de municipalitate, în România sunt 299 de autovehicule electrice înmatriculate, iar în Bucureşti sunt 187. Numărul de autovehicule electrice înmatriculate într-un singur an a crescut de la 35, în 2015, la nu mai puţin de 85 în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO