Eveniment

Primăria Capitalei a găsit soluţia prin care să-i „convingă pe medici să nu mai plece să muncească în străinătate”: PMB va achiziţiona în primă fază 177 de locuinţe pentru doctori

Primăria Capitalei a găsit soluţia prin care să-i...

Autor: Nicolae Oprea

12.12.2018, 15:12 68

Proiectul privind achiziţia a 177 de locuinţe pentru personalul medical angajat în spitalele ce aparţin de Primăria Municipiului Bucureşti a fost votat, miercuri, în şedinţa CGMB. Luna trecută, proiectul a fost respins, pentru că nu a întrunit majoritatea de două treimi din totalul consilierilor.

Proiectul a trecut cu ajutorul consilierilor PNL şi PMP, care au votate pentru, iar cei la de la USR s-au împotrivit.

Primăria Capitalei va cumpăra astfel, în primă fază, 177 de locuinţe, de tip garsonieră, repsectiv apartamente cu 2 şi 3 camere, dintr-un total de 600, potrivit unui proiect proiectului votat miercuri.

Proiectul a fost dezbătut şi în şedinţa din luna noiembrie, însă a fost respins, având nevoie de un vot de două treimi.

„Să-i convingem pe medici să nu mai plece să muncească în străinătate, ci să rămână în ţară avem acest proiect. Deşi salariile au crescut, mulţi se plâng că nu au case, că sunt chiriile mari. Astfel că achiziţionăm 600 de locuinţe. Astăzi le avem pe primele 177, în şedinţele viitoare vor veni şi celelalte”, a precizat Gabriela Firea la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de luna trecută.

Proiectul a primit mai multe critici din partea opoziţiei, cele mai multe legate de criteriile de acordare a acestor locuinţe.

„Primarul Gabriela Firea se grăbeşte să facă nişte cumpărături imobiliare la sfârşit de an, dacă tot nu a făcut investiţii pentru oraş. Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General de astăzi a fost introdus, pe ultima sută de metri, un proiect de Hotărâre care prevede achiziţia a 177 de apartamente destinate medicilor şi personalului din spitale. Pentru această achiziţie sunt alocate circa 20 de milioane de euro din bani publici, preţul pe metrul pătrat construit fiind între 1000euro/mp şi 1400 euro/mp”, transmitea Nicuşor Dan în noiembrie, înainte de şedinţa CGMB.

Potrivit deputatului independent, unul dintre beneficiarii acestui proiect ar fi compania Iridex, care deţine groapa de gunoi de la Chiajna.

„Circa 20 de milioane de lei vor ajunge la firma Iridex Grup Import Export, firmă care gestionează groapa de gunoi de la Chiajna, şi care a fost adesea acuzată în spaţiul public că poluează aerul din nordul şi vestul Capitalei. Alţi aproape 20 de milioane de lei vor merge în conturile Cubic Residence SRL, care are apartamente de vânzare în zona Bragadiru, iar cei mai mulţi bani, 43,8 milioane de lei, vor ajunge la Impact Developer, companie care deţine ansamblul Greenfield, din nordul Capitalei, un complex rezidenţial în care rezidenţii se plâng de lipsa drumurilor de acces. Circa 10 milioane de lei vor ajunge şi la Ipsilanti Invest”, a precizat Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO