Eveniment

Primăria Capitalei anunţă că va investi 11 milioane de lei în refacerea peroanelor liniei 41 şi în montarea de display-uri pe linia 21

Primăria Capitalei anunţă că va investi 11 milioane...

Autor: Nicolae Oprea

18.10.2018, 17:21 66

Primăria Capitalei va investi 11 milioane de lei în două proiecte care prevăd modernizarea peroanelor de tramvai 41 precum şi instalarea unui sistem de informare a călătorilor în staţiile liniei de tramvai 21. Proiectele au fost aprobate în şedinţa CGMB de joi.

„Modernizarea peroanelor pe traseul liniei 41 se face în contextul în care actualele peroane prezintă anumite deficienţe. (...) Lucrarea constă în modernizarea unui număr de 22 de peroane pe traseul liniei de tramvai 41, durata estimată de realizare a investiţiei fiind de circa 8 luni, din care 6 luni durata de execuţie. Valoarea totală a investiţiei este de 6.960 mii lei (6,9 milioane lei – n.r)”, se arată în raportul de specialitate al proiectului care a fost aprobat în şedinţa CGMB de joi.

Un alt proiect, aflat tot pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB, şi aprobat, joi, de consilieri, prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Instalare sisteme informare călători în staţii, pe peroanele de tramvai – linia 21”.

Proiectul presupune „implementarea unui sistem de informare a călătorilor cu display-uri, sistem audio-video, sistem de supraveghere video conectat online cu dispeceratul în staţiile liniilor modernizate, clasificate ca linii rapide de tramvai. (...) Lucrarea constă în îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie a călătorilor pe linia tramvaiului 21, prin crearea unui sistem de informare a călătorilor despre timpul de sosire a tramvaielor în fiecare staţie”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Durata de realizare a investiţiei este de 6 luni, iar valoarea totală a investiţiei este de aproape 4 milioane de lei, potrivit proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO