Eveniment

Primăria Capitalei plăteşte 1,7 mil. lei pentru „diagnosticarea“ Ferentariului, cel mai rău famat cartier din Bucureşti

Primăria Capitalei plăteşte 1,7 mil. lei pentru...

Autor: Ioan Dornescu

26.05.2015, 00:03 169
Primăria Municipiului Bucureşti caută consultanţi pentru elaborarea unui studiu denumit „Diagnostic ur­ban zona Ferentari în vederea lansării unui program de regenerare urbană“, pentru care este gata să plătească până la 1,7 milioane lei, cu TVA.

Finanţat de la bugetul lo­cal, acor­dul va avea o durată de 8 luni din mo­mentul adjudecării şi va fi atribuit prin licitaţie deschisă. Firmele intere­sate de acest proiect sunt aşteptate să depună ofertele până la jumătatea lunii iulie.

Cartierul Ferentari, a cărui repu­taţie negativă a depăşit graniţele Ro­mâniei, fiind plasat chiar într-un top al celor mai urâte destinaţii de vacanţă din lume, este localizat în sectorul 5 al Capitalei, condus în ultimii 15 ani de primarul Marian Vanghelie, în prezent suspendat şi cercetat în stare de arest într-un dosar în care este acuzat de luare de mită pentru atribuirea de lucrări publice.

 „Actualmente, în zona de studiu există zone aflate într-o evidentă stare de degradare, atât fizică, cât şi socială (locuire insalubră, echipare tehnico-edilitară deficitară). Având în vedere starea actuală a întregului cartier Ferentari, ce poate fi constatată fără a fi în mod necesar un locuitor al zonei, este evident că este necesar a fi luate măsuri de remediere cât mai curând, în caz de neintervenţie existând riscul de depreciere accelerată ce se va traduce prin costuri economice şi sociale sporite“, se arată în Caietul de sarcini aferent procedurii.

Studiul va analiza contextul local din mai multe unghiuri, respectiv socio-demografic şi servicii, economic, accesibilitate şi mobilitate, locuire şi probleme de mediu.

„Scopul final al proiectului va fi ameliorarea calităţii vieţii rezidenţilor“, notează autorii documentului.

În urmă cu un an, cartierul Ferentari a fost inclus într-un proiect româno-francez de asistenţă medicală şi prevenţie. „Proiectul Ferentari“ urma să fie implementat de ministerul Sănătăţii şi ambasada Franţei la Bucureşti, alături de o serie de parteneri precum Primăria Sectorului 5, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, fundaţii şi ONG-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO