Eveniment

Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanţe pentru...

Autor: Dana Stanila

21.09.2017, 13:21 204

Primăria Capitalei va achiziţiona 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a anunţat primarul general Gabriela Firea.

"Consider că nu este o cheltuială, ci o investiţie în sănătatea bucureştenilor. Toate cele o sută de ambulanţe vor rămâne în proprietatea Municipiului Bucureşti, vor fi date în folosinţă printr-un contract de comodat Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

În prezent, Serviciul deţine 108 ambulanţe, dintre care 68 sunt depăşite tehnic, a mai precizat edilul.

Investiţia se va cifra în jurul valorii de 8,5 milioane de euro, din care 4,6 milioane de euro provin din dividendele încasate de municipalitate pentru acţiunile deţinute la Apa Nova S.A., iar diferenţa de la bugetul local.

În urmă cu doi ani, Primăria Capitalei a mai achiziţionat două ambulanţe, iar pentru anul acesta erau prevăzute în planul de achiziţii şase autosanitare. Gabriela Firea a mai precizat că ultima achiziţie de ambulanţe făcută de Ministerul Sănătăţii a fost făcută în urmă cu trei ani, ocazie cu care SABIF a primit o singură ambulanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO