Eveniment

Primăria Capitalei vrea o parte din Pădurea Băneasă. Ce vrea să construiască

Primăria Capitalei vrea o parte din Pădurea Băneasă....

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

23.10.2019, 15:26 412

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului trecerea unor parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva, la Municipalitate, pentru amenajarea unui parc-pădure, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul privind această solicitare se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

Practic, Primăria vrea să solicite Guvernului să treacă trei parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva la Municipalitate.

„Se solicită Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea parcelelor 8, 11 şi 14 din Unitatea de Producţie UP II Băneasa din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al Municipiului Bucureşti, în scopul reamenajării ca parc”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi de joi.

Potrivit proiectului, în cazul nerespectării destinaţiei imobilului, respectiv amenjarea ca parc, el revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Romsilva.

Cele trei parcele de pădure se află între Academia de Poliţie şi Grădina Zoologică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO