Eveniment

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze o Clinică Metropolitană de Stomatologie şi caută un imobil potrivit

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze o Clinică...

Autor: Daniela Timofti

09.12.2018, 14:41 293

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să înfiinţeze o Clinică Metropolitană de Stomatologie în subordinea ASSM, se arată într-un proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a CGMB, precizând că urmează să identifice şi să achiziţioneze un imobil destinat acestei clinici.

Beneficiarii acestui proiect trebuie să aibă domiciliul în Capitală.

“Pentru acordarea în condiţii de maximă eficienţă şi operativitate, de servicii medicale stomatologice cetăţenilor cu domiciliul în Bucureşti sau cu viza de reşedinţă obţinută cu minim şase luni înainte de accesarea serviciilor medicale, este necesară înfiinţarea unei Clinici Metropolitane de Stomatologice”, se arată într-un proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a CGMB.

De asemenea, sursa citată mai specifică faptul că pentru înfiinţarea acestei clinici este necesar ca Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSM) să identifice şi să achiziţioneze un imobil care îndeplineşte criteriile necesare.

Clinica Metropolitană de Stimatologie va funcţiona ca ambulatoriu de zi şi va avea o suprafaţă de circa 1.000 mp.

Conform proiectului, în România, serviciile medicale de sănătate orală sunt oferite în proporţie de 95% prin mediul privat.

“În România, 75% dintre copiii cu vârste între şase şi 11 ani au carii pe dinţii temporari şi 39% pe dinţii definitivi. Gingivita şi boala parodontală debutează precoce (5-7 ani), incidenţa şi severitatea ei crescând spre perioada adolescenţei”, mai spune sursa citată.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu"din Bucureşti este singura instituţie de profil din Capitală unde se poate oferi asistenţă medicală stomatologică gratuită, în baza cardului de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO