Eveniment

Primăria Cluj-Napoca are buget de 1,35 mld. lei în 2017, mai mare cu 16% faţă de anul trecut

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

22.03.2017, 00:04 1698

ConsiliuL Local Cluj-Napoca a apro­bat un buget de 1,35 mld. lei (300 mil. euro) pentru anul 2017, cu aproximativ 16% mai mare decât cel din anul precedent. Principalele priorităţi sunt men­ţinerea facilităţilor privind inves­tiţiile şi locurile de muncă în Cluj-Na­poca, susţinerea municipiului ca un centru naţional şi internaţional de ino­vare, cercetare şi IT, dar şi descongestionarea traficului, potrivit unui comunicat al Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca are în plan demararea unui nou program multi­anual de modernizare a infras­tructurii rutiere, care să cuprindă şi străzile din noile extinderi ale oraşului, dar şi crearea de benzi dedicate pentru trans­portul în comun, odată cu introducerea în circulaţie a 8 troleibuze şi achizi­ţio­narea a noi mijloace de transport în comun (50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai şi 10 autobuze electrice. Anul acesta municipalitatea din Cluj-Napoca va finaliza un parking supra­teran şi va demara lucrările de construcţie la cel puţin 3 noi parkinguri. Un alt proiect al primăriei este atra­ge­rea de finanţări europene pentru rea­bilitarea termică a cel puţin 30 de noi blocuri.

Primăria are în plan şi dezvoltarea unui sistem public de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, bolnave, vulnerabile sau singure, dar şi construirea unor noi creşe pentru copii. Extinderea capacităţii sălii polivalente la peste 9.300 de locuri, în vederea găzduirii Campionatelor Europene de gimnastică şi o grupă a Campionatului European de baschet masculin, reprezintă o altă investiţie cuprinsă în bugetul Primăriei Cluj-Napoca din acest an. Alte proiecte ale municipalităţii pentru acest an sunt digitalizarea activităţii administraţiei, dar şi realizarea unui patinoar artificial în parcul central.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO