Eveniment

Primăria din România care a decis să nu crească taxele şi impozitele locale în 2018

Primăria din România care a decis să nu crească...

Autor: Raluca Lazaroi, Mediafax

28.11.2017, 17:28 447

Primăria Bistriţa a decis că nu va majora taxele şi impozitele locale percepute localnicilor anul viitor chiar dacă municipalitatea va pierde sume semnificative după reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, singurele modificări urmând să fie la pieţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii municipali din Bistriţa au decis, marţi, ca taxele şi impozitele locale să nu fie majorate în anul 2018, cu excepţia taxelor pentru folosirea locurilor publice din pieţe. Acestea au fost majorate în medie cu 1 - 5 lei/mp ceea ce va duce la o creştere a colectării cu 25% faţă de anul 2017.

Hotărâre CL privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2018 prevede faptul că acestea vor rămâne la nivelul anului 2017, cu excepţia taxelor pentru folosirea locurilor publice din pieţe, târguri şi Complex de agrement Heidenfeld, ultimele majorări fiind făcute în anul 2013.

Documentul propune şi menţinerea la acelaşi nivel, de 10 la sută, a bonificaţiei acordate persoanelor fizice pentru plata anticipată a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport, dar şi reducerea cu 50% a impozitului pentru clădirile şi terenurile utilizate de organizaţiile nonprofit.

În Bistriţa există aproximativ 60.000 de contribuabili persoane fizice şi 3.500 juridice. Anual în bugetul local intră 40.000.000 de lei din taxele şi impozitele plătite de contribuabili.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO