Eveniment

Primăria din România care şi-a cumpărat o dronă de peste 50.000 de lei. La ce va fi folosită

Primăria din România care şi-a cumpărat o dronă de...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

07.07.2019, 13:56 219

Primăria Timişoara a cumpărat o dronă în valoare de peste 50.000 de lei, care va fi folosită, printre altele, pentru monitorizarea şantierelor din oraş. Edilul Nicolae Robu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că instituţia este condusă de IT-işti cu deschidere spre noi tehnologii.

Primăria Timişoara a semnat, recent, un contract cu o firmă din Craiova, pentru furnizarea unui "echipament de monitorizare şi măsurare topografică aeriană tip Dronă".

Potrivit prevederilor din contractul făcut public pe site-ul instituţiei, drona ar urma să fie livrată până la sfârşitul acestei veri.

Valoarea echipamentului este de 53.380 de lei, la care se adaugă TVA.

Primarul Timişoare, Nicolae Robu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că drona este necesară pentru a fi folosită, printre altele, pe şantierele din oraş.

„Drona va fi folosită, pe de o parte, pentru inspectarea diverselor locaţii din oraş cu potenţial de amenajări diverse, pentru oferirea de suport în luarea deciziilor şi inclusiv pentru măsurători cadastrale, iar de pe altă parte, pentru monitorizarea mulţimii de lucrări pe care noi le avem tot timpul, în campania noastră permanentă de modernizare în forţă a oraşului. Primăria Timişoara este deschisă spre noile tehnologii şi va fi o prioritate folosirea lor în actul administrativ şi tehnic. Nici n-ar avea cum să fie altfel, cu un primar profesor inginer IT-ist, un viceprimar inginer IT-ist, al doilea viceprimar inginer electronist, city manager IT-ist şi el, consilieri personali ai primarului, aşişderea", a afirmat Nicolae Robu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO