Eveniment

Primarii de municipii, primiţi de premierul Dăncilă, înaintea şedinţei de Guvern - surse

Primarii de municipii, primiţi de premierul Dăncilă,...

Autor: Diana Grigore

30.01.2019, 14:23 71

Primarii municipiilor din ţară sunt primiţi, la ora transmiterii acestei ştiri, de către premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Din această cauză reuniunea Executivului programată la ora 14.00 ar putea începe mai târziu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului, sunt prezenţi şi ei la întâlnirea cu edilii de municipii, au adăugat sursele citate.

Primarii municipiilor au mers la Palatul Victoria pentru a discuta despre bugetul pe 2019 cu premierul Viorica Dăncilă. Gabriela Firea, prezentă şi ea la întâlnire, a declarat că s-a propus ca 80 de milioane de euro să fie tăiate din bugetul PMB.

„În ceea ce priveşte Bucureştiul, a existat azi dimineaţă o întâlnire informală şi s-a propus tăierea din bugetul Primăriei Capitalei a 70-80 de milioane de ruo, ceea ce ar însemna să nu mai putem cumpăra 300-400 de autobuze noi, sau să construim 2-3 pasaje care ar debloca foarte mult traficul din Capitală sau să realizăm o maternitate noup, aşa cum ne-am dorit. Aceste tăieri se vor reflecta direct în viaţa cetăţenilor. Sunt convinsă că la fel, în celelalte municipii, se va ajunge să se renunţe ori la investiţii în şcoli, spitale, infrastructură, ceea ce nu este de dorit”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, înainte de discuţia de la Palatul Victoria.

La discuţiile cu premierul Viorica Dăncilă, despre buget, participă primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă, primarul Clujului Emil Boc şi primarul Aradului Gheorghe Falcă - reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România, au anunţat, miercuri, că nu au primit niciun răspuns din partea Ministerului Finanţelor pe solicitarea ca administraţia locală să primească o treime din bugetul naţional prin urmare merg la Guvern să discute cu premierul.

"Angajamentul a fost ca până la ora 12.00 să ne răspundă. Solicitarea noastră este un minim care funcţionează în toată lumea civilizată. Noi cerem o treime (din bugetul naţional -n.r.), suntem atat de decenţi, este foarte puţin. 70% din serviciile publice sunt asigurate de administraţia locală şi noi la ora actuală primim sub 20%", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO