• Leu / EUR4.9490
  • Leu / GBP5.6367
  • Leu / USD5.0469
Eveniment

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Deţinuţii şi jandarmii vor deszăpezi trotuarele şi străzile secundare din Bucureşti

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Deţinuţii şi jandarmii vor deszăpezi trotuarele şi străzile secundare din Bucureşti

Autor: Claudiu Surmei

09.01.2017, 10:39 134

Primarul general al Capitalei, Gabirela Firea, a convocat, luni dimineaţă, comandamentul de iarnă pentru a evalua situaţia la nivelul Municipiului Bucureşti în urma acţiunilor de deszăpezire din ultimele zile, după căderile masive de zăpadă. Edilul Capitalei a anunţat că, în perioada următoare, deszăpezirea trotuarelor şi a străzilor secundare va fi asigurată de deţinuţi şi jandarmi, pentru care urmează să se apeleze la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul de Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Având în vedere controlul personal pe care l-am făcut, (...) în ceea ce priveşte mult discutatele deszăpeziri de pe străduţele secundare şi de pe trotuare, vom lua legătura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justiţiei, cu domnul director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarielor din România, care ne vor sprijini cu deţinuţi şi jandarmi pentru a reuşi să deszăpezim toate trotuarele şi străduţele secundare într-un procent mult mai mare decât s-a făcut acum şi anume circa 40 la sută, consederabil mai mult faţă de anii trecuţi", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai spus că soluţia este una de criză, urmând ca de anul viitor operatorii de salubritate să îşi asume exigenţele impuse şi să asigure deszăpezirea şi în zonele secundare.

"Cred că acest ajutor este bine venit din partea ANP şi din partea MAI. Mulţumesc foarte mult Guvernului pentru acest sprijin, dar vreau să vă spun că aceasta este o măsură pe care am luat-o în criză. De la anul vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate să îşi asume şi ei că acum sunt mai multe exigenţe şi trebuie să fie degajată şi zona a doua de prioritate, deci nu doar arterele mari, bulevardele, ci şi trotuarele şi străduţele secundare", a mai spus Gabriela Firea.

Deţinuţii şi jandarmii vor asigura deszăpezirea doar de pe străduţele secundare şi de pe trotuarele care nu aparţin agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari, care au obligaţia legală să asigure înlăturarea zăpezii de pe zonele care le revin.

Totodată, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi poliţiile de sector vor împărţi, începând de luni, somaţii care în câteva ore se vor transforma în amenzi de până la 500 de lei pentru operatorii economici şi asociaţiile de proprietari care nu vor asigura deszăpezirea în spaţiile care le aparţin.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9490
Diferență: 0,0081
Ieri: 4.9486
Azi: 5.0469
Diferență: -1,0935
Ieri: 5.1027
Azi: 5.6367
Diferență: 1,5585
Ieri: 5.5502
Azi: 5.1652
Diferență: -0,7837
Ieri: 5.2060