Eveniment

Primarul interimar al Capitalei, demis la două luni după numire

Ştefănel Marin de la UNPR a fost demis cu voturile consilierilor PSD şi PNL

Ştefănel Marin de la UNPR a fost demis cu voturile consilierilor PSD şi PNL

Autor: Aurelia Alexa

25.11.2015, 00:05 273
Ştefănel Marin (UNPR), primarul interimar al Capitalei, a fost demis din funcţie ieri prin votul consilierilor generali, la doar două luni după ce fusese desemnat în această funcţie în locul lui Sorin Oprescu, acuzat de fapte de corupţie.

Un înlocuitor urmează să fie propus în următoarele zile.

Pentru schimbarea din funcţie a primarului interimar Ştefănel Marin au votat 37 de consilieri generali, ceea ce înseamnă că pentru demitere s-au pronunţat mulţi dintre consilierii PSD şi PNL. Alţi cinci consilieri au votat „împotrivă“, iar trei s-au abţinut. Consiliul General are 55 de consilieri.

Şedinţa extraordinară convocată ieri de consilierii generali avea pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, respectiv cel privind aprobarea unui nou Regulament de organizare şi funcţionare a CGMB.

În timpul şedinţei, consilierul PNL Richard Radu a propus includerea pe ordinea de zi şi a proiectului de hotărâre privind schimbarea primarului interimar. Richard Radu a arătat că multe dintre prevederile din Acordul pentru Bucureşti nu au fost îndeplinite, deşi Ştefănel Marin a semnat acest document atunci când a fost desemnat în funcţie, în 15 septembrie, după suspendarea primarului Sorin Oprescu, acuzat de fapte de corupţie.

Consilierii au aprobat includerea pe ordinea de zi a proiectului, cu 39 de voturi „pentru“, trei împotrivă şi o abţinere. Proiectul a fost apoi luat în discuţie de către consilierii generali.

Liberalii din CGMB au susţinut că primarul interimar al Capitalei „trebuie să plece imediat pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureştiului“, susţinând că orice zi pe care Ştefănel Marin o mai petrece la conducerea Primăriei Generale „înseamnă o întârziere în soluţionarea problemelor existente“.

PNL îl acuză pe primarul general interimar că ar fi „întârziat nejustificat“ adoptarea bugetului RADET, „măsură minimală care să permită continuarea activităţii Regiei“, şi că nu a reuşit să găsească o soluţie în ceea ce priveşte corelarea preţului gigacaloriei reglementat de ANRSC şi preţul pe care Primăria îl plăteşte regiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO