Eveniment

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă: Vom protesta cu cetăţenii în faţa Guvernului. Nu vom avea bani de apă şi curent în şcoli

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă: Vom protesta cu...

Autor: Nicolae Oprea

17.07.2019, 13:27 156

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, că în cazul în care administraţiile locale nu-şi vor recupera sumele restante din impozite, edilii vor protesta cu cetăţenii în faţa Guvernului.

„Sunt foarte multe primării care nu au bani să dea tichete de vacanţă. În continuare, bursele elevilor sunt neplătite. Acum ne cheamă să mai rediscutăm, <<poate mai ciordim ceva, poate vă mai luăm ceva>>. Eu sper că le dă Dumnezeu mintea din urmă şi îşi dau seama că nu e în regulă să fie atât de lipsiţi de umanitate. Ce exempu dau guvernanţii, când se vede la lumina zilei că mint cu neruşinare?”, a declarat Negoiţă, miercuri, la ieşirea din Guvern, unde s-a întâlnit cu ministrul Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă Teodorovici are dreptate atunci când spune că sunt primării unde salariile sunt foarte mari, Negoiţă - care este şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România - a precizat că există astfel de situaţii.

„Dacă vreţi părerea mea, da, este adevărat, în anumite primării sunt salariile prea mari, dar domnul ministru nu vorbeşte şi de administraţia centrală, unde salariile sunt în anumite situaţii de două şi de trei ori mai mari decât cele din administraţia locală. Unde are dreptate are dreptate. Nu e normal ca salariile din zona publică să fie mai mari decât în zona privată. Dar asta nu înseamnă că dacă spune o chestie corectă, trebuie să-şi bată joc de angajamentele pe care le-a luat”, a precizat Negoiţă.

Primarul Sectorului 3 a mai spus că în cazul în care administraţiile locale nu-şi vor recupera sumele din impozitul de pe primele trei luni, ultima soluţie ar fi ca primarii să protesteze cu cetăţenii în faţa Guvernului.

„O să venim cu cetăţenii în faţa Guvernului. Nu putem să plătim <<şcoală după şcoală>>, nu putem să plătim bursele, o să ajungem să nu avem bani de curent şi de apă la şcoli”, a mai declarat Negoiţă.

În urmă cu o lună, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, după o întâlnire, atât la Guvern cât şi la minister, cu reprezentanţii municipiilor şi cu cei ai oraşelor, că toate administraţiile locale din ţară vor primi la rectificarea bugetară 100% din impozitele pe venit colectate în primele trei luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO