Eveniment

Prime de Craciun mai mici cu 70%

09.12.2009, 23:00 54

Putin pestejumatate (54,6%) din angajatorii de pe piata locala vor acordaprime de Craciun la sfarsitul acestui an, iar sumele acordate caprime au scazut cu aproape 70%, arata cel mai recent studiu realizat de Paylogic, companiecare ofera servicii de externalizare a salariilor si administrarede personal. Astfel, daca anul trecut media primelor de Craciun erade 164 de euro (605 lei/ angajat), la sfarsitul acestui an fiecaresalariat va primi, in medie, cate 54 de euro (230 de lei) dinpartea angajatorului pentru sarbatori.

"Majoritateacompaniilor a ales ca model de acordare a primelor tichetele cadou.Aceasta decizie este influentata si de posibilitatea ca aceastacheltuiala sa devina deductibila", se arata in studiul Paylogic.Studiul, efectuat pe un esantion de 86 de companii, mai arata caniciun angajator nu va acorda prime sub forma de produse proprii,insa niciunul din cei peste 11.000 de angajati (acesta fiindefectivul total de personal al companiilor participante) nu vaprimi cel de-al 13-lea salariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO