• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Eveniment

Primele declaraţii ale lui Joe Biden după întâlnirea cu premierul israelian Yair Lapid: Statele Unite sunt devotate "total" securităţii Israelului

Primele declaraţii ale lui Joe Biden după întâlnirea cu premierul israelian  Yair Lapid: Statele Unite sunt devotate "total" securităţii Israelului

Autor: Mihai Draghici

14.07.2022, 13:21 33

Statele Unite menţin devotamentul "total" faţă de securitatea Israelului şi depun eforturi pentru aprofundarea integrării ţării în regiune, a afirmat joi preşedintele Joseph Biden, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Ierusalim cu premierul israelian interimar, Yair Lapid.

"Vreau să îi mulţumesc premierului israelian. Am avut un început bun în ceea ce urmează să fie, cu ajutorul lui Dumnezeu, o relaţie lungă; am avut o conversaţie despre problemele şi oportunităţile pe care le au ţările noastre, în mai ales în Orientul Mijlociu", a afirmat preşedintele Biden, conform cotidianului The Times of Israel.

"Am discutat despre cât de important ar fi, din punctul meu de vedere, ca Israelul să fie integrat total în regiune şi să continue integrarea. Garantăm, Administraţia mea, dar nu doar Administraţia mea, ci cred că şi vasta majoritate a publicului american garantăm devotamentul total faţă de securitatea Israelului, necondiţionat, fără niciun dubiu asupra acestui lucru", a precizat preşedintele SUA.

"Am vorbit şi despre faptul că avem o zi întreagă la dispoziţie, inclusiv un summit în format online cu India şi Emiratele Arabe Unite. (...) Şi am discutat despre o serie de lucruri, referitoare în principal la dezvoltarea prieteniilor personale şi la angajamentul de durată al ambelor ţări în relaţia bilterală", a subliniat Joseph Biden.

La rândul său, premierul Yair Lapid a afirmat că au fost abordate şi problemele generate de Iran, precum şi relaţiile cu Arabia Saudită. "Am discutat despre ameninţarea iraniană, despre ceea ce credem că este corect să facem pentru a ne asigura că Iranul nu va deveni putere nucleară, este un obiectiv comun. Aceasta nu ar fi o ameninţare doar pentru Israel, ci pentru întreaga lume. Şi am discutat o serie de alte lucruri care rămân între noi", a declarat premierul Israelului.

Statele Unite, Israelul, India şi Emiratele Arabe Unite vor lansa, cu ocazia reuniunii virtuale de acum, o serie de proiecte comune, în special în domeniile siguranţei alimentare, protejării sănătăţii, energiilor ecologice, staţiilor de tratare a apelor şi promovării tehnologiilor regenerabile.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: