Eveniment

Primele măsuri. Spitalul Universitar Bucureşti a fost sancţionat că nu a respectat procedurile de dezinfecţie. ZF a scris despre condiţiile de igienă de la Municipal din 2016

Sorina Pintea, ministrul sănătăţii: Pe radiologie imagistică, Spitalul Universitar nu a avut un contract cu CNAS în anul acesta. Asta înseamnă că foarte mulţi pacienţi nu au putut beneficia de investigaţii gratuite în secţia de explorări funcţionale a spitalului. Asta înseamnă că s-au pierdut multe sume pe care spitalul le-ar fi putut încasa de la CNAS

Sorina Pintea, ministrul sănătăţii: Pe radiologie imagistică, Spitalul Universitar nu a avut un contract cu CNAS în anul acesta. Asta înseamnă că foarte mulţi pacienţi nu au putut beneficia de investigaţii gratuite în secţia de explorări funcţionale a spitalului. Asta înseamnă că s-au pierdut multe sume pe care spitalul le-ar fi putut încasa de la CNAS

Autor: Georgiana Mihalache

15.10.2018, 00:08 513

♦ Sorina Pintea, ministrul sănătăţii: S-ar putea să existe nişte probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achiziţiile din fondurile Ministerului Sănătăţii.

 

Spitalul Universitar din Bucureşti a fost sancţionat pentru că nu a respectat procedurile de de­zinfecţie, a anunţat Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, această măsură fiind luată după ce corpul de control al Ministerului Sănătăţii a verificat activitatea spitalului în urma mai multor plângeri ale angajaţilor unităţii.

„Parţial unele sesizări s-au adeverit în sensul că nu au fost efectuate procedurile de dezinfecţie aşa cum trebuie în ambulatoriul de specialitate, fapt pentru care unitatea a fost sancţionată în timpul controlului. S-a constatat că la un cabinet nu se utilizează produse biocide pentru dezinfecţia mâinii, iar aceste produse existau în stoc. Au fost sancţionaţi asistenţii coordonatori din ambulatoriu şi de pe anumite secţii clinice ale spitalului“, a spus Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Ziarul Financiar a scris despre igiena precară din Spitalul Universitar încă din 2016, când imaginile din toaleta de la parterul unităţii, aflată chiar lângă o sală de operaţii, arătau igrasia de pe pereţi şi rugina depusă în spaţiile unde aveau acces pacienţi sau medici.

Pintea a vorbit şi de „probleme de natură penală“ privind achiziţiile făcute de spital, ceea ce înseamnă, a mai adăugat ministrul sănătăţii, că raportul în urma controlului va fi trimis la Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ea spunea recent că raportul corpului de control încă nu este complet, volumul de informaţii fiind mare. Raportul este făcut de corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi a început din 6 august 2018, iar ministrul sănătăţii a precizat că va face publice concluziile raportului.

Sorina Pintea a precizat că în Spitalul Universitar un aparat RMN (rezonanţă magnetică nucleară) de 200.000 de euro cumpărat în 2014 a stat trei ani în cutie.

„În acel colet era un aparat de 200.000 de euro pe care secţiile îl solicitau pentru utilizare, un aparat de radiologie. Stătuse trei ani în cutie în spital şi nimeni nu ştia ce este în acea cutie“, a spus Pintea.

În timp ce RMN-ul nou stătea în cutie în unul dintre cele mai mari spitale din ţară, pacienţii erau nevoiţi să aştepte pentru investigaţiile medicale chiar şi două luni pentru că plafoanele se epuizau în primele zile ale lunii sau să scoată bani din buzunar pentru analiză la privat.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti are aproape 1.100 de paturi şi primeşte zilnic la unitatea de urgenţe între 350 şi 500 de pacienţi. Bugetul spitalului pentru 2018 este de 420 de milioane de lei, potrivit infor­maţiilor publicate pe site-ul unităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO