Eveniment

Care sunt primele obiective ale premierului Florin Cîţu, după desemnarea acestuia: să treacă România de criza economică şi sanitară cu costuri cât mai puţine pentru români şi să reaşeze economia „pe picioarele ei”

Care sunt primele obiective ale premierului Florin...

Autor: Mediafax

22.12.2020, 19:24 502

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a declarat, marţi seara, că obiectivul Executivului pe care îl va conduce va fi acela de a trece rapid ţara prin criza de sănătate, cu costuri cât mai puţine pentru români şi să reaşeze economia „pe picioarele ei”.

Cîţu a fost prezent la Palatul Cotroceni în momentul în care a fost desemnat premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ceea ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată. În acelaşi timp, domnule preşedinte, aş vrea să fac o declaraţie fermă astăzi aici: România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puţine costuri pentru români şi să reaşezăm economia pe picioarele ei”, a spus Florin Cîţu.
Premierul propus a spus că fiecare minister şi fiecare ministru va fi evaluat trimestrial pentru a vedea dacă au fost îndeplinite obiectivele.

„Vin în faţa dumneavoastră cu o echipă de profesionişti. În acelaşi timp, fiecare minister şi fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire. Nu în ultimul rând, domnule preşdinte, vă asigur de un parteneriat cinstit şi onest pentru că împreună avem acelaşi obiectiv: dezvoltarea României”, a mai spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu are la dispoziţie 10 zile să formeze Guvernul, însă după consultări, liderii coaliţiei au spus că miercuri seara va fi deja votat Executivul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO