Eveniment

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate. Vedeţi aici ce note au luat elevii de clasa a 12-a

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost...

Autor: Daniela Timofti

04.07.2018, 10:31 263

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, miercuri, pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro, urmând ca elevii să poată depune, în aceeaşi zi, contestaţiile, dacă vor considera că este cazul.

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat au aflat miercuri primele rezultate, urmând ca în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestaţii. Rezultatele au fost afişate pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro.

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

În urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Rezultatele vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Sesiunea a doua va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO