Eveniment

Primele sancţiuni pentru Rusia: Tranzacţiile, importurile şi exporturile din Doneţk şi Lugansk sunt blocate

Primele sancţiuni pentru Rusia: Tranzacţiile,...

Autor: Mihai Draghici

22.02.2022, 01:52 55

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a emis, luni seară, un ordin executiv care prevede sancţiuni punctuale împotriva Rusiei, reiterând ameninţarea cu măsuri economice masive în cazul unei invazii în Ucraina.

"Astăzi, preşedintele Biden a semnat un ordin executiv ca ripostă la manevra preşedintelui Vladimir Putin de a recunoaşte aşa-numitele republici populare Doneţk şi Lugansk ca state independente. Acţiunea preşedintelui Putin contrazice angajamentele Rusiei faţă de Acordul Minsk, respingând pretenţia Rusiei de angajament faţă de diplomaţie şi subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", anunţă Casa Albă, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Acest ordin executiv este diferit de măsurile economice imediate şi severe pe care le pregătim împreună cu aliaţii şi partenerii ca reacţie la o nouă invazie în Ucraina. Continuăm consultările strânse cu Ucraina, cu aliaţii şi partenerii asupra următoarelor măsuri şi cerem Rusiei să reducă imediat tensiunile", insistă Preşedinţia SUA.

Statele Unite interzic exporturile şi importurile oricăror produse în şi din regiunile Lugansk şi Doneţk. De asemenea, Washingtonul interzice tranzacţiile financiare cu persoane şi entităţi din Doneţk şi Lugansk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO