Eveniment

Primul camion cu ajutor umanitar direct către Odesa a plecat azi din iniţiativa AQUA Carpatica

23.03.2022, 16:49 40

Deja, în ultima perioadă, cu sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava şi cu ajutorul logistic oferit de Crucea Roşie Română, trei camione cu 96 de paleţi de apă AQUA Carpatica au fost trimise la Cernăuţi (Ucraina) şi predate cu succes autorităţilor competente, unul dintre acestea fiind transportat mai departe chiar la Kiev.

Jean Valvis, Preşedinte – Director General AQUA Carpatica, observând un fenomen inadmisibil pentru secolul XXI, decesul unei fetiţe deshidratate la un adăpost din Mariupol, a decis, printr-o acţiune proactivă, să trimită cantităţi considerabile de apă şi  oraşului Odesa. Având în vedere că nimeni până azi nu a asigurat transport către acest oraş prin sudul ţării. Cu ajutorul autorităţilor române din Suceava, precum şi prin intervenţia determinantă a Consulului General al Romaniei la Odesa, domnul Tiberiu Şarpe, Jean Valvis a intrat în legatură cu primarul Odesei, Gennadiy TRUKHANOV şi a organizat primirea primului camion ucrainean la graniţa de la Isaccea.
Mulţumim cu această ocazie domnului Păun Rohovei, reprezentantul oficial al Ucrainei în România, domnului primar al localităţii Isaccea, Anastase Moraru şi domnului Volodymyr Vasyliev, soferul autocamionului ucrainean, care, în ciuda vârstei de peste 60 de ani, a ales să se implice activ. Astfel a fost posibil primul transport umanitar către Odesa, realizat din regiunea Deltei Dunării (Tulcea şi Isaccea), iar bunurile sunt acum pe teritoriul Ucraniei spre beneficiul locuitorilor Odesei.

Cu această ocazie, primarul Odesei a adresat un mesaj călduros de mulţumire tuturor românilor pentru solidaritatea lor excepţională şi reamintind legăturile strânse între cele două popoare.

AQUA Carpatica continuă să sprijine acţiunile umanitare şi să încurajeze toate gesturile de solidaritate în sprijinul ucrainenilor. Pacea, bunăstarea, solidaritatea şi libertatea sunt valorile în care credem cu tărie şi pe care le susţinem prin toate acţiunile pe care le desfăşurăm în măsura posibilităţilor pe care le avem la dispoziţie.

Solidaritatea ne aduce împreună cetăţeni, instituţii, asociaţii, ONG-uri, companii private, iar acest lucru ni se pare necesar şi firesc. Salutăm toate aceste iniţiative şi îi felicităm pe toţi cei care au ales să se implice şi să dea un nou sens cuvântului ”ÎMPREUNĂ”. Sperăm din tot sufletul că violenţa şi suferinţa să fie oprite cât de curând şi să avem PACE în vecinătatea noastră. 


Alegem să fim alături de semenii noştri!


Jean Valvis,
Preşedinte – Director General AQUA Carpatica


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO