Eveniment

Primul candidat care se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale. ”Nu mai cred că este posibil”

Primul candidat care se retrage din cursa pentru...

Autor: Loredana Ficiu

21.09.2019, 18:00 7763

Bibliotecarul Avram Iancu, devenit celebru după ce a traversat înot Canalul Mânecii şi a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare, se retrage din cursa pentru prezidenţiale.  Avram Iancu spune că se retrage din mai multe motive, între care „zidul de 200.000 de semnături”.

Bibliotecarul Avram Iancu a scris pe Facebook că se retrage din cursa pentru prezidenţiale, explicând motivele.

„Vă anunţ că mă retrag definitiv şi pentru totdeuna din cursa prezidenţială. Scorul este 7 la 1 în favoarea adversarului. Ne aflăm în minutul 80. Mingea este la mine şi pot şuta liber la poartă. Însă zidul sistemului este de nepătruns. Nici chiar eu, un optimist şi un visător incurabil, nu mai cred că este posibil. Nu voi trece nici măcar de faza grupelor de calificare.(…) Bariera Sistemului – Zidul de 200 de mii de semnături. Este o cifră uriaşă. Deloc accesibilă unui candidat independent. Tind să cred că această cifră a fost dimensionată în mod intenţionat ca doar o structură mare de partid să o poată atinge. Am strâns 1.247 de semnături. Oamenii pot fi motivaţi de trei lucruri: ordin de partid, să o facă din suflet, să fie plătiţi. Prima varianta este exclusă. Ca independent nu am avut o structură de partid. A doua variantă- din suflet- s-au mobilizat 27 de oameni care să strângă 10 liste de semnături. Şi 4 din diaspora. Câteva sute m-au contactat şi au semnat sau şi-au exprimat susţinerea. Ar fi trebuit ca 800 de oameni în FIECARE zi să obţină câte 10 semnături timp de aproximativ 2 luni. Sau 20 de mii de oameni să strângă într-o singură zi câte 10 semnături. Nu s-a întâmplat aşa ceva”, scrie bibliotecarul.

Acesta a adăugat că renunţă şi pentru că nu a avut susţinere în mediul online.

„Am mizat 100 % pe reacţia acestui mediu. Spuneam la început că am o singură şansă: «Mâna dreaptă să o ancorez în braţul puternic al lui Hristos şi mâna stângă în braţul IUBIT AL POPORULUI». Care a fost reacţia poporului? Au acţionat…27 (două zeci şi şapte de compatrioţi ) din toată ţara. Din 20 de milioane”, a mai scris bibliotecarul.

Un alt motiv pentru care a decis să se retragă a fost suportul financiar. Acesta a declarat că a primit ajutor de la un singur român, în valoare de 2.000 de lei, bani pe care i-ar fi folosit pentru benzină şi mâncare.

Mai mult, bărbatul ar fi fost contactat de trei formaţiuni politice să devină candidatul lor.

Bibliotecarul a anunţat la începutul lunii august că va candida la alegerile prezidenţiale. „În această zi istorică de 7 august 2019 vă anunţ intenţiile pentru viitorul cincinal al vieţii mele şi al României; voi înota în cele mai tulburi ape. Voi candida independent la alegerile prezidenţiale din acest an. Să fie clar! Eu nu <intru în politică> pentru că Avram Iancu tocmai asta face, declanşează adevărata revoluţie română a poporului tocmai împotriva clasei politice româneşti care trebuie schimbată. E un strigăt de disperare a unei generaţii sacrificate care nu mai vrea să-şi vadă şi copiii sacrificaţi pe altarul diletantismului politic, incompetenţei, slugărniciei, îmbogăţirii peste noapte, a trădării şi înrobirii”, scria atunci Avram Iancu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO