Eveniment

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Irlanda de Nord

 Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Irlanda...

Autor: Ana Petrescu

27.02.2020, 21:30 234

Autorităţile din Irlanda de Nord au confirmat primul caz de coronavirus, bilanţul total al cazurilor în Marea Britanie ajunge astfel la 16, anunţă BBC.

Pacientul primeşte îngrijiri, iar Direcţia de Sănătate Publică a Irlandei de Nord spune că încearcă să descopere rapid cu cine a avut contact pacientului, potrivit RTE.

Sursa citată mai spune că pacientul a fost în nordul Italiei şi apoi s-a reîntors acasă. Acesta se află în carantină la Spitalul Royal Victori din Belfast.

Între timp, autorităţile evaluează riscurile organizării paradelor de Sfântul Patrick şi alte manifestaţii, în contextul epidemiei de coronavirus în alte părţi ale lumii.

Echipa Direcţie Publice de Sănătate a creat un grup de experţi care să evalueze riscurile, iar concluziile vor fi prezentate săptămâna viitoare.

Comitetul festivalului de Sfântul Patrick dni Dublin a spus că va avea „o reacţie proporţională şi adaptată” la ameninţarea pe care o reprezintă COVID-19, în conformitate cu recomandările instituţiilor guvernamentale.

Echipa care organizează festivalul de Sf. Patrick, eveniment în Dublin care se va desfăşura de pe 13 până le 17 martie, a subliniat importanţa evaluării riscurilor pentru a vedea calea de acţiune privind organizarea evenimentelor, inclusiv parada organizată pe 17 martie, la Dublin.

La nivel global sunt peste 80.000 de cazuri confirmate de coronavirus, iar numărul deceselor ajunge la aproape 3.000.

Referitor la subiect, epidemia generată de coronavirus a atins un "punct decisiv", afirmă Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cerând măsuri rapide pentru limitarea răspândirii acestui "virus foarte periculos".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO