Eveniment

​Primul centru de vaccinare din maşină – drive-thru, se deschide sâmbătă în Deva, în parcarea centrului comercial Shopping City

​Primul centru de vaccinare din maşină –...

Autor: Georgiana Mihalache

22.04.2021, 18:32 1245

Primul centru de vaccinare drive-thru, în care oamenii se vaccinează din maşină, va fi deschis sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 10, în centrul comercial Shopping City din Deva, Hunedoara. Serul disponibil în acest centru este cel produs de Pfizer, iar vaccinarea se va realiza fără înscrierea în platformă, după cum au anunţat autorităţile.

„Nu s-a plătit chirie pentru spaţiul din parcarea mallului, avem un protocol de comodat. Am stabilit un număr de 150 de locuri de parcare, care vor include şi zona de triaj, vom avea patru fluxuri de vaccinare cu patru echipe. În medie, am calculat un necesar de 500 de doze pe zi, programul de vaccinare începe sâmbătă între ora 10 şi 19, încercăm să urmăm programul mallului”, a spus Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

El a precizat că ţinând cont că este vorba despre vaccinul Pfizer cu care se face imunizarea în centrul drive-thru, de faptul că oamenii nu mai trebuie să se înscrie pe platformă, se aşteaptă să meargă bine campania de vaccinare în centru.

„În zona de triaj este nevoie să se prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul DSP Hunedoara: www.asphd.ro.  Dacă nu se prezintă cu el descărcat, acesta poate fi completat sub supravegherea personalului din centru, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se direcţionează către zona de vaccinare. Întreaga acţiune va fi efectuată fără ca persoanele care doresc vaccinarea să părăsească maşina”, potrivit informaţiilor oferite de autorităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO