Eveniment

Primul judeţ din România care decide închiderea şcolilor din cauza vremii

Primul judeţ din România care decide închiderea...

Autor: Adriana Mit

16.12.2018, 12:39 642

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a anunţat că i-a solicitat prefectului ca luni şi marţi să fie suspendate cursurile în toate şcolile din judeţ, ca urmare a efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile. Solicitatea a fost aprobată, duminică, de prefectul judeţului.

Solicitatea a fost făcută pentru că zeci de localităţi din judeţul Timiş nu sunt alimentate cu energie electrică, iar din cauza stratului gros de zăpadă, în unele zone măsurând peste 50 de centimetri, drumurile sunt aproape impracticabile sau se circulă cu dificultate.

“Am făcut propunerile de suspendare a cursurilor pentru luni şi marţi pentru siguranţa elevilor. În Timişoara, cu precădere, încercarea părinţilor de a-i deplasa pe copii la şcoală cu maşinile va bloca şi mai rău circulaţia”, a afirmat Aura Danielescu.

Peste 40.000 de oameni nu au curent electric, în mai multe localităţi din judeţul TImiş, din cauza efectelor viscolului şi a ninsorii.

Judeţul TImiş este sub atenţionare cod portocaliu de vreme rea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO