Eveniment

Primul preşedinte european care intră în carantină

Sursă foto: Profimedia Images

Sursă foto: Profimedia Images

Autor: Gabriel Negreanu

08.03.2020, 23:39 943

Preşedinteşe Marcelo Rebelo de Sousa a intrat de bună voie în izolare duminică după ce a fost descoperit că un copil dintr-o şcoală din Felgueiras( zonă afectată de coronavirus) ce fost într-o excursie în locaţia unde preşedintele îşi desfăşoara activitatea a fost depistat pozitiv.

Copilul sau colegii săi nu l-a întălnit în persoană pe preşedinte, dar având în vedere că aceştia au vizitat locaţia unde şi preşedintele putea trece a făcut necesară acestă măsură, relatează Portugal Resident.

„În aceste momente când toţi portughezii arată un înalt simţ civic în faţa unei posibile epidemi, preşedintele republicii crede că trebuie să dea un exemplu puternic de responsabilitate în prevenţie", se arată într-un comunicat de pe site-ul oficial al Preşedenţiei.

Marcelo Rebelo de Sousa în vărstă de 71 de ani va continua să lucreze, dar o va face din reşedinţa din Cascais timp de 14 zile căt se va afla în autoizolare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO