Eveniment

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul Matei Balş

Sursă foto: Mediafax.ro

Sursă foto: Mediafax.ro

Autor: Departamentul Social

27.02.2020, 07:29 179

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineaţa, la Institutul Matei Balş din Capitală. Acesta a fost transportat din Gorj, acolo unde, potrivit autorităţilor, a fost izolat la domiciliu de două zile.

Primul român infectat cu noul coronavirus a fost dus, în noaptea de miercuri spre joi, la Institutul Matei Balş din Capitală. Acesta a fost transportat de un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineaţa la Bucureşti.

Autorităţile au anunţat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală. Acesta fusese izolat şi supravegheat în ultimele două zile, au anunţat autorităţile. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

„În urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj care au întrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă şi vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Primarul comunei Prigoria, din judeţul Gorj, Iuliana Iliescu, a declarat, miercuri seara, pentru MEDIAFAX, că pacientul confirmat cu noul coronavirus locuieşte cu bunicii şi părinţii în satul Dobrana şi lucra la un restaurant unde patron era italianul venit la rude în România, numit de ministrul Sănătăţii „pacientul zero”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO