Eveniment

Primul scandal politic: Dacian Cioloş, co-liderul USR-Plus, a lăsat să se înţeleagă că nu-l vrea pe Ludovic Orban premier într-un guvern de coaliţie

Primul scandal politic: Dacian Cioloş, co-liderul...

Autor: Roxana Rosu

07.12.2020, 16:22 23867

Dacian Cioloş, co-liderul USR-Plus, a lăsat să se înţeleagă că nu îl vrea pe Ludovic Orban premier într-o posibilă coaliţie de guvernare care să includă PNL, USR-Plus şi UDMR.

”Alegătorii au dat un răspuns în privinţa lui Ludovic Orban. Să vă uitaţi la rezultate”,  a declarat Cioloş la postul de televiziune Digi24.

El face apel la preşedintele României de a veni cu o propunere de premier care să dea speranţă şi să fie capabil să pună toate aceste partide împreună.

”Mingea e în terenul lui Klaus Iohannis”.

PNL a pierdut alegerile având numai 25% din voturi, faţă de PSD care a luat 29%. USR Plus are 15%, iar UDMR 6%.

AUR este partidul surpriză din aceste alegeri, la care a câştigat 9%, iar PMP, partidul lui Băsescu, s-ar putea să nu atingă pragul electoral, conform ultimelor informaţii.

Cioloş a fost premierul României în 2015-2016, într-un guvern tehnocrat susţinut de PNL şi în care Vasile Dîncu de la PSD a fost vicepremier.

Înainte de alegeri, USR-Plus a precizat că nu l-ar vrea premier în continuare pe Ludovic Orban.

Cioloş a menţionat luni că ”nu e Ludovic Orban omul în jurul căruia România trebuie să se tot învârtă”.

Preşedintele Iohannis va face declaraţii la ora 18.00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO