Eveniment

Prin programul „Carne de porc în fermele româneşti“ un producător de carne de porc poate primi între 10.000 de euro şi 2,5 milioane de euro

Ioan Ladoşi: Pentru cei care în ziua de azi cumpără purceii de afară subvenţia va acoperi 20% din costul unui purcel.

Ioan Ladoşi: Pentru cei care în ziua de azi cumpără purceii de afară subvenţia va acoperi 20% din costul unui purcel.

Autor: Roana Rotaru

02.06.2017, 00:05 468
Crescătorii de porci din România aşteaptă cu sufletul la gura subvenţia de 10.000 de euro pentru minimum 600 de porci livraţi către abatoare, un proiect de act normativ care a trecut de votul parlamentarilor, legea aflându-se în faza de promulgare. În funcţie de numărul de porci livraţi, subvenţia poate ajunge până la maximum 2,5 milioane de euro per beneficiar, un sprijin „extraordinar“, potrivit specialiştilor din industrie. „Dacă împărţim 10.000 de euro la 600 de carcase înseamnă 17 euro per carcasă. În funcţie de ce sistem de creştere au fermierii, pentru unii o să fie o acoperire de costuri mai substanţială, pentru alţii mai puţin. Pentru cei care în ziua de azi cumpără purceii de afară subvenţia va acoperi 20% din costul unui purcel. La ora actuală purcelul e adus în curte cu 80-85 de euro. Este o chestiune extraordinară mai ales pentru cei care importă purcei“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO