Eveniment

Pro şi contra introducerii unei taxe plătite de firme şi PFA-uri la Camera de Comerţ: Cele 22 mil. euro încasate vor da forţă Camerei de Comerţ şi Industrie să-şi îndeplinească rolul, dar mediul de business contestă noua taxă

Pro şi contra introducerii unei taxe plătite de firme...

Autor: Adelina Mihai

28.04.2022, 00:07 4197

♦ O iniţiativă legislativă parlamentară impune o taxă cuprinsă între 10 şi 100 de euro pe an pentru cele 1,2 milioane de firme şi persoane fizice autorizate din România ♦ În total s-ar strânge 22 de milioane de euro care ar intra anual în conturile Camerei de Comerţ şi Industrie a României ♦ Banii vor fi folosiţi pentru „regândirea rolului Camerei şi pentru a-i da forţă pentru a desfăşura activităţi de diplomaţie economică şi de reprezentativitate a mediului de afaceri”, aşa cum se întâmplă în alte ţări, spun iniţiatorii ♦ Unii reprezentanţi ai mediului de business susţin că noua taxă este „abuzivă”.

Un proiect de lege controversat, iniţiat de un grup de senatori UDMR, PNL şi PSD, ar urma să impună celor 1,2 milioane de companii şi per­soane fizice autorizate din România să plătească anual o taxă cuprinsă între 10 şi 100 de euro în conturile Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). CCIR, un ONG cu o istorie de 157 de ani care are ca scop sprijinirea intereselor mediului de afaceri, ar putea încasa 22 mil. euro pe an dacă proiectul devine lege, potrivit calculelor ZF.

Iniţiatorii legii susţin că sumele încasate din aceste taxe vor permite o regândire totală a modului în care funcţionează Camera de Comerţ, în aşa fel încât aceasta să îşi poată îndeplini cu adevărat misiunea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO