Eveniment

Probleme în coaliţia de guvernare: USR PLUS nu participă la şedinţa de Guvern, după scandalul pe „Anghel Saligny”: „Vom avea o şedinţă a Biroului Naţional dacă premierul decide să ţină şedinţa de Guvern fără miniştrii USR PLUS”

Probleme în coaliţia de guvernare: USR PLUS nu...

Autor: Mediafax

01.09.2021, 18:32 243

„Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern de la ora 19.00 şi să convocăm mâine dimineaţă la ora 10.00 o şedinţă a coaliţiei”, a declarat Dan Barna.

Conform acestuia, programul „Anghel Saligny” trebuie aprobat în coaliţie.

„Această coaliţie conduce Guvernul şi are o majoritate în Parlament pentru a face politici publice. PNDL 3 nu este un porgram egal cu steagul judeţul Covasna, celălalt subiect de pe lista suplimentară de şedinţă de astăzi. Un program în care vorbim de 50 de miliarde din avuţia României amanetată pentru un număr de ani în faţă este un program care are nevoie de un acord politic în cadrul coaliţei”, a mai spus Barna.

Dacian Cioloş a anunţat că dacă şedinţa de Guvern de miercuri va avea loc fără miniştrii USRPLUS va fi convocată o şedinţă a Biroului Naţional al formaţiunii.

„Vom avea o şedinţă a Biroului Naţional dacă premierul decide să ţină şedinţa de Guvern fără miniştrii USRPLUS. Asta înseamnă că ţine o şedinţă de Guvern cu participarea a două partide din coaliţie, pentru că acest Guvern e format din trei partide, nu e un Guvern pe persoană fizică. Dacă o face, noi vom avea o şedinţă a Biroului Naţional în această seară, în care vom decide care e mandatul cu care mergem mâine la coaliţie”, a adăugat Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO