Eveniment

Probleme la Dacia: Sistemul informatic al uzinei Dacia din Mioveni a picat. Mii de angajaţi au fost trimişi acasă

Probleme la Dacia: Sistemul informatic al uzinei Dacia...

Autor: Cristina Cazacu

13.05.2017, 11:32 3506

Sistemul informatic din uzină a picat în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând total activitatea mai multor secţii robotizate.

În acest context, mii de angajaţi care urmau să intre în schimbul întâi au fost trimişi acasă.

Reprezentanţii uzinei Dacia din Mioveni nu au exprimat, deocamdată, o poziţie oficială legată de incident, urmând să trimită un comunicat.

Problemele au apărut în contextul în care o serie de atacuri cibernetice au fost semnalate în ultimele ore în zeci de ţări, între care Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam.

Valul de atacuri cibernetice, care a afectat zeci de mii de calculatoare din zeci de ţări, ar fi exploatat o breşă de securitate la care se făcea referire în documentele Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA care au fost dezvăluite de WikiLeaks.

Valul de atacuri cibernetice a afectat Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume.

Un specialist al companiei Kaspersky a anunţat că s-au înregistrat aproximativ 45.000 atacuri cibernetice în 74 de ţări. Printre instituţiile vizate de atacuri informatice se numără şi Departamentul britanic al Sănătăţii, zeci de spitale fiind afectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO