Eveniment

Probleme la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş: 19 cadre medicale sunt infectate cu COVID. Activitatea instituţiei este afectată

Probleme la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş: 19...

Autor: Petru Mazilu

13.10.2020, 11:55 263

19 cadre medicale s-au infectat cu virusul SARS CoV-2 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş. De asemenea, doi bebeluşi şi două mame au aflat că au Covid în urma testelor făcute. Activitatea unităţii medicale este afectată.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Tg.Mureş, testele au arătat că sunt infectate 19 cadre medicale, doi bebeluşi şi două mame. Secţia de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie şi-a restrâns activitatea din cauza situaţiei, dar unitatea primeşte în continuare cazurile urgente. Potrivit medicilor, naşterea normală nu este considerată o urgenţă, ci un act fiziologic, iar mamele sunt trimise la alte spitale din oraş.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au anunţat luni că sistează toate internările din cauza evoluţiei epidemiei de Covid 19. În interior nu mai sunt primite decât cazurile grave.

Pacienţii care se prezintă pentru urgenţe sunt triaţi într-un cort din curtea spitalului de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj, iar accesul în unitatea medicală se face doar pe poarta de urgenţă.

De asemenea, este interzis accesul tuturor vizitatorilor în spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO