Eveniment

Probleme majore înainte de alegeri. Orban, despre testarea membrilor secţiilor de votare: Este foarte dificil de pus în practică

Probleme majore înainte de alegeri. Orban, despre...

Autor: Petru Mazilu

23.09.2020, 14:47 76

Membrii secţiilor de votare nu vor fi testaţi pentru depistarea COVID-19, a anunţat premierul Ludovic Orban, miercuri, la Galaţi, explicând faptul că România nu are posibilitatea de a-i testa pe toţi cei care vor participa la procesul electoral de duminică.

Prim-ministrul Ludovic Orban a răspuns unor persoane care au ridicat această temă în spaţiul public. El a spus că deşi România a crescut capacitatea de testare pentru COVID-19, laboratoarele nu au posibilitatea de a-i testa pe toţi membrii secţiilor de votare de la alegerile locale de duminică.

„Este foarte dificil de pus în practică. Am mai auzit astfel de puncte de vedere. Deşi noi am crescut capacitatea de testare, în România este în jur de 32.000 de persoane. Obligaţia centrelor de testare este aceea de a asigura testarea pentru cei care se află în situaţia de definiţie de caz, cei care au simptome, cei care au istoric de deplasare, care au participat în situaţii unde au existat riscuri de infectare. Fiind o capacitate limitată gândiţi-vă că în fiecare birou de electoral de secţie de votare sunt 11 reprezentanţi ai partidelor. Calculaţi şi dumneavoastră, înmulţiţi cu câteva zeci de mii de votare secţii de votare câte sunt în România, am ajunge la un număr extrem de mare pentru care nu ar exista efectiv capacitatate de testare”, a declarat Ludovic Orban, la Galaţi.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost miercuri la Galaţi pentru a semna două contracte, unul privind realizarea Centurii Mari a Galaţiului şi a altul pentru Platforma multimodală din portul gălăţean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO