Eveniment

Probleme mari în SUA după viscol: Bilanţul până acum este de cel puţin trei morţi şi mii de locuinţe rămase fără energie electrică

Probleme mari în SUA după viscol: Bilanţul până acum...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

11.12.2018, 12:15 415

Cel puţin trei persoane au decedat, iar mii de locuinţe au rămas fără energie electrică, în urma viscolului care a afectat statele americane Virginia, Carolina de Nord şi Sud, informează site-ul postului Sky News.

O persoană a decedat din cauza unor probleme cardiace, o femeie cu o boală în fază terminală şi-a pierdut viaţa după ce aparatul de respirat a încetat să mai funcţioneze din cauza unei pene de curent, iar un şofer a murit după ce un copac s-a prăbuşit peste vehiculul în care se afla.

Toate cele trei decese s-au petrecut în statul Carolina de Nord.

Un alt şofer a fost grav rănit după ce camionul pe care îl conducea s-a răsturnat pe o autostradă din acelaşi stat.

Stratul de zăpadă a ajuns la o grosime de 60 de cm în oraşul Whitetop din Virginia şi la 41 de cm în Greensboro, Carolina de Nord.

Nancy Vaughan, primarul oraşului Greensboro, a transmis că serviciile de urgenţă au intervenit în cazul a peste 100 de accidente.

Din cauza viscolului au fost anulate aproximativ un sfert din zborurile de la aeroportul Charlotte Douglas din Carolina de Nord, al şaselea cel mai aglomerat aeroport din SUA.

În jur de 68,000 de locuinţe din cele două Caroline au rămas fără electricitate din cauza intemperiilor.

Cele mai multe şcoli din cele trei state au fost închise.

Daniel Petersen, un specialist de la Serviciul Naţional de Meteorologie, a transmis că vremea se va îmbunătăţi în perioada următoare, însă traficul rutier va continua să fie îngreunat din cauza gheţii de pe carosabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO