Eveniment

Problemele şcolii online: Mulţi părinţi nu au cu cine să-şi lase copiii acasă

Problemele şcolii online: Mulţi părinţi nu au cu cine...

Autor: Oana Despa

21.07.2020, 14:37 218

Claudia Stoica este părinte şi va fi nevoită să apeleze la o vecină, dacă şcoală se va desfăşura online din toamnă. Se teme, însă, că ceea ce face învăţătoarea la clasă nu poate fi suplinit de părinţi, acasă. Peste 10.000 de părinţi au semnat o petiţie online prin care cer redeschiderea şcolilor.

Cu cât timpul se scurge mai mult până la începutul anului şcolar, cu atât părinţii devin şi mai nemulţumiţi de pregătirile pe care Ministerul Educaţiei nu prea le face.

Ideea orelor online o nelinişteşte pe Claudia, pentru că nu are cu cine să o lase pe fetiţa ei care este în clasa întâi, iar şcoala online este greu de pus în practică atunci când de abia învaţă să scrie şi să citească.

Într-o petiţie online, peste 10.000 de părinţi cer guvernanţilor să redeschidă şcolile.

Metodele de predare ale profesorilor nu pot fi pasate părinţilor.

„Prefer să mă duc la şcoală cu prietenii. Singurul lucru care îmi place este că nu primim teste la şcoala online”, spune Ştefania, elevă.

„Singura variantă ar fi să o educ să învăţăm să stăm singuri. Aş avea o vecină de încredere pe care aş putea să o rog să îi servească masa la prânz. Atât! Simt o frustrare pentru că ei îi place şcoala. Abia aşteaptă să îşi revadă colegii. Deşi depunem eforturi, nu putem noi, ca părinţi, să suplinim ceea ce învaţă într-un colectiv. Singura variantă ca mi s-ar părea cât de cât acceptabilă ar fi ca în săptămâna cât sunt prezenţi la şcoală, acestora să li se predea şi în săptămâna cât stau acasă, dacă vor intra online, să se revizuiască ce au învăţat în săptămâna precedentă”, consideră Claudia Stoica, mama unei eleve.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO