Eveniment

Procesul în procedura demiterii lui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în luna ianuarie

Procesul în procedura demiterii lui Donald Trump ar...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

11.12.2019, 17:52 119

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat, miercuri după-amiază, Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.

Mitch McConnell a declarat că, în cazul în Camera Reprezentanţilor va aproba activarea articolelor de inculpare, elaborate marţi, procesul în Senat ar putea începe în luna ianuarie.

"Procesul va fi prima sarcină a lunii ianuarie", a afirmat Mitch McConnell, precizând, potrivit agenţiei Reuters, că vrea o procedură scurtă şi fără martori.

Donald Trump a cerut un proces cu martori, în care să fie audiat inclusiv fostul vicepreşedinte Joseph Biden.

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a prezentat, marţi, două acuzaţii în procedura care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump, suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de Comisia pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor şi de către plen.

Donald Trump este al patrulea preşedinte al SUA vizat de procedura demiterii. Ceilalţi preşedinţi vizaţi de procedură au fost Andrew Johnson, în 1869, Bill Clinton, în 1998, şi Richard Nixon, în 1974. Richard Nixon a demisionat.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO