Eveniment

Procuror general, despre secţia ATI arsă: E clar că sunt probe compromise. Vedem ce se poate folosi

Procuror general, despre secţia ATI arsă: E clar că...

Autor: Laura Buciu

15.11.2020, 10:50 71

Procurorii Parchetului General au ajuns, duminică, la Piatra Neamţ şi au început cercetările în secţia ATI. Procurorul general Gabriela Scutea a declarat că este clar că mai multe probe sunt compromise, însă din ceea ce se poate folosi şi în baza altor expertize se va stabili ce s-a întâmplat.

Procurorul general Gabriela Scutea a declarat, duminică, la Antena 3, că în acest moment locul incendiului începe să fie pus la dispoziţie pentru efectuarea cercetării specifice.

„Primul lucru care este foarte-foarte important în această investigaţie şi care poate să orienteze activităţile este să se efectueze această cercetare. De aici vor rezulta variante de anchetă şi vom avea în vedere faptul că sunt aspecte de ţinut cont cu privire la asigurarea condiţiilor tehnice pentru exploatarea acestora în cadrul spitalului. Există foarte multe activităţi de efectuat în acest moment de început al anchetei. (...) Este clar că sunt probe compromise, este vorba despre incendiu, dar toate activităţile se desfăşoară pentru a vedea cât mai putem să folosim de acolo (...), vom avea în vedere şi alte expertizei tehnice”, a spus procurorul general.

Scutea a precizat că până în prezent dosarul referitor la Maternitatea Giuleşti a fost singurul cu implicaţii în ceea ce priveşte o faptă de asemenea amploare.

Procurorul general a mai spus că în prezent cercetările se fac pentru ucidere din culpă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO