Eveniment

Procuror militar: Putem identifica jandarmii care au acţionat în mod abuziv după un număr de identificare de pe cască. Jandarmii care au acţionat legal nu vor fi acuzaţi

Procuror militar: Putem identifica jandarmii care au...

Autor: Florin Zafiu

14.08.2018, 11:55 159

Ionel Corbu, procurorul ce instrumentează intervenţia forţelor de ordine la protest, a spus că Jandarmeria nu a înaintat Parchetului Militar niciun document cerut pentru a continua ancheta, subliniind că informaţiile sunt esenţiale pentru a lămuri participarea ofiţerilor la acţiune.

„Activitatea trenează, întrucât s-a întrerupt curentul electric. Fac apel pe această cale către factorii de responsabilitate de la Enel să vină să remedieze, pentru că în mod paradoxal, numai imobilul nostru s-a întâmplat acest eveniment, de aproximativ o jumătate de oră. În continuare, suntem în aşteptarea documentelor solicitate în cursul zilei de azi”, a declarat prim procurorul Ionel Corbu, de la Parchetul Militar, structura care anchetează intervenţia jandarmilor la proteste.

Acesta a mai spus că reprezentanţii Jandarmeriei nu au înaintat Parchetului Militar niciun document solicitat.

„Până la acest moment nu ni s-au comunicat documentele solicitate şi vreau să lămuresc că sunt esenţiale pentru lămurirea şi decelarea anumitor aspecte care sunt în măsură să dovedească participarea punctuală a unor ofiţeri şi subofiţeri pe segmente la dispozitivul constituit”, a spus Ionel Corbu.

În ceea ce priveşte identificarea jandarmilor care au acţionat în mod abuziv, procurorul militar a subliniat că sunt modalităţi specifice pe care colegii lui le cunosc.

„Există modalităţi specifice de identificare, ei au un număr de identificare pe cască. Noi cunoaştem acest lucru. Mai devreme sau mai târziu, îi vom identifica. Ieri am aflat că parte din jandarmi sunt timoraţi de aceste demersuri judiciare care se efectuează. Vreau să asigur orice cetăţean de bună credinţă că acei jandarmi care au acţionat conform prevederilor legale nu se vor afla sub incidenţă acuzaţională, doar acei care şi-au depăşit cadrul procedural”, a mai spus prim-procurorul.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că instituţia va colabora cu procurorii militari care anchetează intervenţia forţelor de ordine la protestul din 10 august, el precizând că vor fi furnizate toate documentele solicitate.

„Parchetul Militar este autoritatea competentă să verifice întreg ansamblul acţiunilor Jandarmeriei şi noi punem la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile, documentele şi informaţiile de care aceştia au nevoie pentru clarificarea fiecărei situaţii”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO