Eveniment

Procurorii au cerut expertiza toxicologică pentru copilul decedat după ce a mâncat o shaorma

Procurorii au cerut expertiza toxicologică pentru...

Autor: Departamentul Social

19.05.2018, 18:21 590

Părinţii copilului care a decedat după ce a mâncat shaorma au fost chemaţi, sâmbătă după-amiază, la audieri la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au cerut o expertiză toxicologică în cazul băieţelului de trei ani care a murit după ce a mâncat o shaorma, fiind deschis şi un dosar penal pentru moarte suspectă. Părinţii copilului au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară.

"În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În acest caz, procurorii au cerut efectuarea autopsiei medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

"Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice cu privire la mai multe probe (aspirat gastric, sânge, urină) puse la dispoziţie de unitatea spitalicească, ridicate de la persoana decedată, respectiv de la părinţi. Autopsia a fost realizată în data de 17.05.2018, urmând ca după efectuarea analizelor toxicologice să fie stabilită cauza decesului', se mai arată în comunicatul instituţiei.

În ceea ce priveşte starea părinţilor, Parchetul face precizarea că aceştia au fost diagnosticaţi cu „toxiinfecţie alimentară”, la momentul actual starea lor de sănătate fiind ameliorată.

Au fost sesizate şi alte instituţii publice cu atribuţii în ceea ce priveşte controlul calităţii produselor alimentare.

Un băieţel de trei ani şi jumătate a decedat, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, după ce a consumat o shaorma împreună cu părinţii sai.

"Decesul a fost cauzat de o bacterie numită salmonela care provoacă salmoneloză, o boală destul de gravă şi în unele situaţii se lasă cu deces, în special la copii, de aceea le-aş sugera părinţilor să evite cu cât pot cu putinţă să le ofere copiilor alimente pregătite în fast food. Salmonela se transmite prin intermediul ouălor de raţă şi a preparatelor alimentare realizate cu materii prime crude sau se poate transmite şi prin intermediul mâinilor murdare", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului (APC), Costel Stanciu.

Acesta a explicat că instituţiile statului nu îşi fac datoria în ceea ce priveşte controalele pe care ar trebui să le efectueze în cazul unităţilor de tip fast-food.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO