Eveniment

Producţia industrială a crescut anul trecut cu 2,7%

Producţia industrială a crescut anul trecut cu 2,7%

Autor: Raluca Ghinea

12.02.2016, 09:53 280

În industria extractivă a fost consemnată o scădere cu 12,5%.

În decembrie, producţia industrială a scăzut faţă de noiembrie cu 11,8%, ca serie brută, marcată de reducerea din industria prelucrătoare cu 13,5%. Pe de altă parte, industria extractivă a înregistrat un avans de 2,7%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat de 1,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a înregistrat un recul de 0,3%, din cauza scăderii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 6%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut, în schimb, cu 1,4%, respectiv cu 0,2%.

Compartiv cu decembrie 2014, producţia industrială s-a majorat cu 4%, serie brută, susţinută de evoluţia industriei prelucrătoare, cu 6,7%. Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 21,2%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 7%. Ca serie ajustată, producţia a fost mai mare cu 2,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO