Eveniment

Profesorul Alexandru Rafila: Simptomele COVID-19 se pot confunda cu simptomele unei infecţii gripale

Profesorul Alexandru Rafila: Simptomele COVID-19 se pot...

Autor: Eugenia Foarfecă, Mediafax

12.03.2020, 17:53 1033

Profesorul Alexandru Rafila spune că simptomele COVID-19 se pot confunda cu cele ale unei infecţii gripale. Simptomele pot începe de la o simplă tuse, dureri musculare, stare de astenie şi pot ajunge până la pneumonie în 20% din cazuri

Profesorul Alexandru Rafila a explicat în cadrul ediţiei speciale „Marius Tucă Show" faptul că simptomele COVID-19 se pot confunda cu cele ale unei infecţii gripale.

Simptomele pot însemna o simplă tuse, o stare de subfebrilitate, apoi febră, dureri musculare, stare de astenie şi pot ajunge până la pneumonie – 20% sunt cazuri complicate, care necesită asistenţă spitalicească.

„O să avem 80 la sută din cazuri pe care o să le tratăm acasă, şi 20 la sută să le tratăm în spital. Contează ca aceşti pacienţi să nu fie în număr mare într-o perioadă scurtă de timp, şi să nu depăşeşti capacitatea spitalelor", explică Prof. Rafila.

Alexandru Rafila spune că la Institutul Matei Balş din Capitală este o problemă legată de faptul că mulţi oameni vor să se testeze pentru COVID-19, deşi medicii trebuie să-i testeze doar pe cei care au nevoie.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie explică faptul că tratamentul în cazul infecţiei cu coronavirus este simptomatic. Asta înseamnă medicamente antipiretice şi antiinflamatoare.

De asemenea, o persoană care are infecţia cu COVID-19 trebuie să consume o cantitate suficientă de lichide, dar poate face şi aerosoli cu ser fiziologic pentru o bună hidratare a căilor respiratorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO