Eveniment

Profi angajează casieri cu salariul minim, dar le dă „bonus de retenţie“ de 240 de lei brut. „Angajaţii care sunt promovaţi pot câştiga dublu într-un an“

Autor: Adelina Mihai

24.04.2019, 16:00 6656

Raul Ciungu, directorul de resurse umane al Profi, companie cu 16.000 de angajaţi: „Cea mai mare fluctuaţie se remarcă în perioada de 0 - 3 luni de după angajare, iar ponderea este mai ridicată în rândul persoanelor sub 25 de ani“.

Fluctuaţia mare de personal din sectorul retailului obligă compa­niile să publice salariile oferite în anunţurile de angajare şi să inventeze bonusuri pentru ca angajaţii să rămână în companie.

„Avem joburi bune pentru oameni buni. Casier/Vânzător mezeluri. Oferim: salariu fix 2.080 ron brut Ă tichete de masă, bonus lunar de retenţie de 240 ron brut, decont parţial transport“, se arată pe un pliant disponbil la casa unui magazin Profi din Bucureşti. Goana după candidaţi s-a acutizat în ultimii ani, mai ales în sectorul retailului alimentar, pe fondul deschiderii de noi magazine şi al resurselor de muncă insuficiente faţă de cererea de pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO