Eveniment

PROFI creşte la 67.000 mp suprafaţa închiriată în depozitele CTPark Bucharest West

PROFI creşte la 67.000 mp suprafaţa închiriată în...

Autor: Bogdan Alecu

28.12.2022, 00:01 304

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale din România, îşi extinde parteneriatul cu PROFI. Actuala extindere livrată de CTP pentru PROFI creşte suprafaţa ocupată de retailer în CTPark Bucharest West la 67.000 mp.

CTP a livrat pentru retailer o clădire nouă cu o suprafaţă de 10.000 mp. Noile spaţii completează suprafeţele de depozitare deja existente. Toate spaţiile au fost gândite şi construite astfel încât să fie potrivite pentru întreaga gamă de produse a retailerului, de la produse neperisabile şi care nu  necesită condiţii speciale de depozitare, până la cele care necesită temperatură controlată, precum lactate, fructe, legume, carne şi produse congelate.

„Încă de la începutul relaţiei noastre cu PROFI, am gândit parteneriatul nostru pe termen lung şi am construit împreună spaţiile necesare astfel încât să putem să răspundem agil şi rapid nevoilor de dezvoltare ale clientului, care acţionează într-un sector extrem de dinamic şi cu un potenţial major de creştere. Am ajuns, astăzi, împreună, la o suprafaţă ocupată de peste 67.000 mp, care a crescut odată cu reţeaua de magazine deţinută de PROFI în România şi oferă toate dotările necesare pentru gama lor variată de produse”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

Depozitul PROFI din CTPark Bucharest West va fi dotat cu un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 3 MW, care va asigura un flux suplimentar de energie de aproximativ 4100 MWh/an, pentru a eficientiza consumul mai ales în perioadele de vârf. De asemenea, PROFI a anunţat de curând că desfăşoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Şag, Făget, Timişoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, şi din alte localităţi, ca măsură de economisire a energiei, cu efect atât imediat, cât şi pe termen lung.

„CTPark Bucharest West a fost prima noastră opţiune atunci când am evaluat oportunitatea actualei extinderi, deoarece reprezenta o continuare firească a parteneriatului nostru cu CTP, care a dovedit că ne poate oferi spaţii personalizate şi pe măsura nevoilor noastre, realizate la cele mai înalte standarde de calitate. Un factor suplimentar în decizia noastră a fost cel legat de sustenabilitate şi de investiţiile pe care dezvoltatorul le face constant, precum instalarea de panouri solare, pentru a optimiza şi eficientiza şi mai mult consumul de energie, priorităţi care sunt aliniate cu necesităţile, dar şi cu principiile noastre”, a declarat Gaetan Pacton, Director General Profi România.

Cu 28.000 de angajaţi şi peste 1.640 de magazine integrate şi partener prezente în circa 770 de localităţi, PROFI este firma cu cel mai mare număr de angajaţi din România.

Tranzacţia de închiriere a fost consiliată de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle.

„Am ştiut dintotdeauna că PROFI are ambiţii mari de a-şi creşte continuu afacerea şi că are nevoie de cei mai potriviţi parteneri pentru a facilita acest demers. Colaborarea cu CTP, un lider în domeniul lor, este o potrivire excelentă. Suntem încântaţi să contribuim la concretizarea acestei extinderi şi considerăm că este o perspectivă pozitivă pentru anul viitor şi un sfârşit de an remarcabil pentru ei”, a declarat Viorel Opaiţ, Business Development Director în cadrul JLL România.

Amplasat în vestul Bucureştiului, la km 23 pe Autostrada A1, CTPark Bucharest West este cel mai mare parc industrial din România, precum şi din reţeaua CTP, dezvoltator prezent în 10 ţări. CTPark Bucharest West are o suprafaţă închiriabilă de peste 770.000 mp şi găzduieşte peste 2.000 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea permanent în parcul industrial.

În România, CTP deţine o suprafaţă totală de peste 2,3 milioane mp de depozite de clasa A în alte 15 oraşe: Bucureşti, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Târgu Mureş, Caransebeş, Ineu şi Salonta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO